Izolatie fonica cu spuma poliuretanica

Izolatie fonica cu spuma poliuretanica – accesibil si eficace

O treime din casele din Romania suferă de tulburări de zgomot generate atât în ​​afara cât și în interiorul locuințelor. Zgomotul se poate reduce, datorită spumei poliuretanice. Acest material are o mare capacitate de etanșare și poate fi utilizat atât în ​​uși, cât și în ferestre, canalizare si pereți. Spuma poliuretanică este un izolator excelent acustic. Realizează o mare eficiență în absorbția zgomotului și izolarea fonică a casei. Potrivit studiilor proprietățile sale acustice se datorează în principal capacității sale de etanșare, care oferă rezultate foarte bune în izolarea împotriva aer zgomot.

Poliuretanul a început să fie folosit în anii 50. Până atunci nu existau mașini capabile să o proceseze. Este un produs care vine de la alte două, ulei și zahăr, supus unui proces de transformare chimică care are ca rezultat două componente de bază: izocianat și poliol. "Amestecul în condițiile corecte ale acestor două componente asigură, în funcție de tipul fiecăruia, o spumă izolantă, rigidă sau o spumă flexibilă, un elastomer, o spumă rigidă sau semi-rigidă"


Izolatii fonice - Avantaje

La temperatura camerei, izocianatul și poliolul sunt două componente lichide, care realizează o structură solidă atunci când sunt amestecate. În cazul spumei rigide, există o contracție datorată răcirii și dilatării datorată încălzirii, care este de aproape cinci ori mai mare decât cea a cimentului. Din acest motiv, atunci când se utilizează spumă poliuretanică, acest factor trebuie luat în considerare, deși, odată ce spuma a fost întărită, excesul poate fi tăiat, tăiat sau vopsit.

Alte avantaje ale spumelor poliuretanice sunt greutatea lor redusă și absența picăturilor în caz de incendiu. În ceea ce privește proprietățile sale ca izolație acustică, cea mai potrivită spumă este densitatea scăzută și celula deschisă, deoarece este special concepută pentru acest tip de lucrări: "Se poate dubla valoarea coeficientului de reducere a emisiei de zgomot a spumele celulelor închise, ajungând la 0,65 ", precise. Spumele cu celule închise sunt optime pentru izolarea termică, astfel încât puteți utiliza o combinație de ambele tipuri pentru a obține rezultate mai bune în izolarea termică și acustică.


.

Izolare fonica cu spuma poliuretanica

Cum si unde se aplica

Izolația cu spuma poliuretanica cu celula deschisa pentru izolari fonice se aplica prin pulverizare, cu ajutorul utilajelor speciale profesionale, direct pe suprafata suportului. Grosimea minima ce poate fi aplicata este de 5 cm

Cel mai des se utilizeaza pentru a izola fonic hale industriale, apartamente, case dar si incintele de evenimente festive.